- Written by laurentiu
- Published: 22 May 2019
Pentru
intabulari constructii topografia are un rol esential. Exista o varietate de abordari pentru studierea topografiei. Metoda (metodele) de utilizat depinde de scara si marimea zonei studiate, de accesibilitatea acesteia si de calitatea studiilor existente.
Analiza determina cu precizie pozitia spatiala terestra sau tridimensionala a punctelor si distantele si unghiurile dintre ele folosind instrumente de nivelare, cum ar fi teodolitele, nivelele grosiere si clinometrele.
Lucrarile la una dintre primele harti topografice au inceput in Franta fiind facute de Giovanni Domenico Cassini, marele astronom astronomic. Chiar daca teledetectia a grabit procesul de colectare a informatiilor si a permis un control mai mare al preciziei pe distante lungi, ancheta directa ofera totusi punctele de control de baza si cadrul pentru toate lucrarile topografice, fie manual, fie GIS. Pentru
intabulari terenuri va recomandam sa apelati la Andy Top Survey.
In zonele in care a existat un program amplu de ancheta directa si de cartografiere (cea mai mare parte a Europei si a continentului S.U.A., de exemplu), datele compilate formeaza baza seturilor de date elementare digitale de baza, cum ar fi datele USGS DEM. Aceste date trebuie deseori sa fie "curatate" pentru a elimina discrepantele dintre anchete, dar constituie totusi un set valoroase de informatii pentru analize pe scara larga.
Studiile topografice americane originale (sau sondajele britanice "Ordnance") au implicat nu numai inregistrarea reliefului, ci si identificarea elementelor de referinta si a acoperirii vegetative vegetale.
Teledetectia este un termen general pentru colectarea geodatelor la distanta de zona subiectului.
Pe langa rolul lor in fotogrammetrie, imaginile aeriene si prin satelit pot fi folosite pentru a identifica si delimita caracteristicile de teren si caracteristicile generale de acoperire a terenului. Desigur, acestea au devenit din ce in ce mai mult o parte a geovizualizarii, fie ca sunt harti sau sisteme GIS. Imaginile cu spectru fals si imaginile spectrale nevazute pot contribui, de asemenea, la determinarea denivelarilor terenului prin delimitarea mai clara a vegetatiei si a altor informatii privind utilizarea terenurilor. Imaginile pot fi in culori vizibile si in alte spectre. Pentru
ridicari topografice realizate perfect recomandam Andy Top Survey.
Comments Off on Ce implica topografia
Posted in Articole